Veel bootpech verwacht tijdens het Paasweekend

De Brabantse Botenwachtmonteur Vincent van Uden, eigenaar van The Coon Watersport heeft met Pasen geen tijd om eieren te zoeken. De aftrap van het seizoen spendeert hij vooral op of rondom het water. “Het eerste weekend?”, weet hij, “dat is altijd bal. Crisisdienst.”

In het eerste lange weekend van het vaarseizoen, wordt Vincent elk jaar platgebeld door mensen met bootpech. Hij licht toe: “Veel mensen hebben de boot een half jaar niet meer aangekeken, stappen erin en denken dat ‘ie nog steeds hetzelfde is als vóór de winterslaap. En ja, dat gaat vaak mis.” Gelukkig is er in dat geval Botenwacht, de pechhulp voor alle boten.

Rokende motor
Zie je het voor je? De zon schijnt en Pasen wordt jóuw weekend. Gezellige mensen aan boord, een muziekje en lekkere hapjes uitgestald. De sfeer kan niet meer stuk, totdat de motor begint te roken en je ergens stil komt te liggen. Het laatste wat je wilt… Wat doe je dan? Als je lid bent van Botenwacht, bel je met de centrale; die regelt zo snel mogelijk een lokale beschikbare monteur. Even later word je gebeld door de monteur, die jou soms telefonisch alweer op weg kan helpen. Is dat niet het geval, dan rijdt de monteur jouw kant op. Met een beetje geluk kan de monteur er al snel zijn én heeft hij de juiste reserveonderdelen mee. Vincent deelt zijn eigen ervaring: “Negen van de tien keer kan ik mensen direct weer op weg helpen.”

Advies van de monteur
Het advies van Vincent? “Geef je boot jaarlijks een goede servicebeurt en neem een abonnementje op Botenwacht. Voor die paar tientjes zit je een stuk lekkerder in je boot, dan wanneer het fout gaat. Dat heb ik vaak gezien en geloof me, dat wil je écht niet.” 

Sluit daarom nog voor Pasen een Botenwacht abonnement af en ga onbezorgd het water op!

Lees ook eens

Vlag etiquette

Vlaggen waren en zijn van grote betekenis voor de scheepvaart. Met vlaggen konden de schepen, voor het radiotijdperk, met elkaar communiceren en bekend maken onder

Lees meer
Beste gebruiker,

Vul onderstaande gegevens in als u in de toekomst uw factuur digitaal wenst te ontvangen en zo bij te dragen aan een beter milieu.