TIJD VOOR DE BRANDSTOF CONSERVERING !

Langzaam worden de voorbereidingen weer getroffen voor de winterstalling. Een belangrijk onderdeel van winterklaar maken, is de conservering van brandstof en brandstofsysteem met behulp van de juiste additieven.

Additieven zorgen voor een goeie bescherming van belangrijke onderdelen in uw brandstofsysteem en verlengen de houdbaarheid van uw brandstof zodat vergomming en bacterievorming worden voorkomen en de juiste specificaties van de brandstof blijven gewaarborgd.

Botenwacht biedt u een range aan kwaliteits-additieven die uw brandstof en brandstofsysteem de juiste bescherming bieden:

Bardahl BDC is een diesel-additief.
Belangrijke kenmerken van dit additief:

-Schonere verbranding
-Verwijdert vocht (voorkomt bacteriegroei).
-Hoger vermogen door betere verneveling.
-Reinigt de verstuivers.
-Verbeterde smering (belangrijk bij biodiesel).
-Verlaagt het stolpunt (dieselantivries).

Gedurende de winterstalling wordt een mengverhouding aanbevolen van 200 ml op 100 liter. BDC is te verkrijgen in flacons van 100 ml en van 1 liter.
Klik hier om BDC te bestellen in onze webshop. 

Bardahl DABBardahl Diesel Anti Bacterie (DAB)
..is één van de weinige echt gecertificeerde en werkzame biocides op de markt tegen bacteriegroei in de dieseltank. Enkel de echte gecerticiceerde biocides hebben bewezen werking tegen micro-organismen. DAB kan het best worden toegevoegd in een gedeeltelijk gevulde tank. Wanneer de tank vervolgens wordt afgevuld mengt het product zich. De dosering van het product dient te worden afgestemd op de inhoud van de tank en op de mate van reeds aanwezige vervuiling. Voor een preventieve werking is 0.2 liter op 1.000 liter diesel al voldoende.

Bardahl Diesel Anti Bacterie wordt geleverd in flacons van 500 ml.
Klik hier om DAB te bestellen in onze webshop.

 Bardahl Fuel Stabilizer voor benzine.
Dit additief verlengt de houdbaarheid van de benzine met 24 maanden. Ideaal om voor de winterstalling toe te voegen. Verdere eigenschappen van dit additief:

-Vemindert uitdampen.
-Voorkomt een dicht brandstoffilter.
-Kleppen en zetels worden gesmeerd.
-De carburateur wordt gereinigd.
-Maakt de brandstofleidingen schoon.

Giet de Fuel Stabilizer naar verhouding in uw tank voor uw tankbeurt en vul daarna de tank verder af. Belangrijk is dat er daarna nog ca een half uur wordt gevaren zodat het product ook in leidingen en carburateur komt om zijn werk te doen. Geschikt voor alle type 2- en 4-taktmotoren uitgezonderd motoren met een katalysator.

Bardahl Fuel Stabilizer wordt geleverd in een flacon van 250 ml en is goed voor 250 liter benzine.
Klik hier om Fuel Stabilizer te bestellen in onze webshop. 

Bijkomende adviezen voor de winterstalling:

Voor benzinesystemen met een carburateur geldt dat de carburateur leeg moet tijdens de periode van winterstalling anders gaat de aanwezige brandstof in de carburateur vergommen. U kunt het vlotterbakje losmaken en legen, via de aftapplug de benzine eruit laten lopen of simpelweg de brandstoftoevoer stoppen en de motor laten draaien net zolang tot die uitvalt.

Voor dieselsystemen is de meest ideale situatie een compleet lege tank. Dit is echter voor de meeste mensen geen optie. Tweede beste optie is in dat geval een compleet volle tank zodat er minder ruimte is voor condensvorming en dus vocht in de tank.

Lees ook eens

Onderhoud Dieseltank

Reinig de dieseltank elke paar jaar en voorkom problemen De dieseltank van je boot vraagt om periodiek onderhoud. In de praktijk zien we dat problemen

Lees meer
Beste gebruiker,

Vul onderstaande gegevens in als u in de toekomst uw factuur digitaal wenst te ontvangen en zo bij te dragen aan een beter milieu.