Winterservicebeurt

Een winterservicebeurt houdt je boot in topconditie

Afgelopen zomer was het genieten op het water. Het zonnetje liet zich volop zien en alles mocht zonder beperkingen. Je boot heeft de nodige tochten gemaakt en dus is het goed om een winterservicebeurt uit te laten voeren. Hiermee zorg je ervoor dat de motor en je boot in topconditie blijven. Zo kun je het volgende vaarseizoen met een gerust hart weer varen!

Botenwacht heeft een netwerk aan erkende servicepunten door heel Nederland. Deze ervaren monteurs kunnen de winterservicebeurt van je bootmotor op locatie uitvoeren tegen een vast tarief. Vraag via deze pagina een wintercheck aan.

Aandachtpunten bij wintercheck

De motor van je boot heeft een heel seizoen moeten werken. Grote kans dus dat er slijtage en vervuiling is. Vaak is een vervuilde of verstopte leiding een van de meest voorkomende oorzaken van een motorstoring. De monteur van de Botenwacht zal dus de brandstoftoevoer en retourleidingen controleren. Verder zal het brandstoffilter vernieuwd worden. Deze filters moeten regelmatig worden vervangen.

Olie controleren en verversen

De olie in de bootmotor zorgt ervoor dat alle onderdelen goed blijven werken. We controleren altijd het oliepeil bij het keerkoppeling en vullen deze eventueel aan tot het juiste niveau. Verder vervangen we het oliefilter van de motor en zullen we de smeerolie verversen. Bij deze werkzaamheden letten we altijd op eventuele lekkages. Een motor die olie of brandstof lekt is een gevaarlijke situatie.

Koelsysteem

Het koelsysteem van de bootmotor voorkomt oververhitting. Ook hier kunnen leidingen verstopt zitten afhankelijk van het koelsysteem in de boot. We controleren alle leidingen en vullen eventueel de koelvloeistof bij.

Motor inspectie

Onze monteurs zien iedere dag diverse bootmotoren en hebben een jarenlange ervaring. Ze zullen de bootmotor daarom uitgebreid analyseren en nalopen. Denk daarbij aan de controle van de V-snaar, aandrijving en de werking van de motor. Maakt de motor een constant geluid of zit er een tik in? Onze monteur zal alle bevindingen met je delen.

Na het uitvoeren van onze winterservicebeurt is je bootmotor weer helemaal nagelopen. Mocht het zijn dat de monteur schade ziet en hiervoor extra werk moet uitvoeren, dan zal hij dit natuurlijk vooraf met je overleggen.

Lees ook eens

Impeller vervangen

Impeller vervangen: zo doe je dat zelf! Bij Botenwacht, dé pechhulpservice voor watersporters in Nederland, streven we ernaar om watersporters te voorzien van de kennis

Lees meer
Beste gebruiker,

Vul onderstaande gegevens in als u in de toekomst uw factuur digitaal wenst te ontvangen en zo bij te dragen aan een beter milieu.