Veel bootpech verwacht tijdens het Paasweekend

Veel bootpech verwacht tijdens het Paasweekend

Na de start van het nieuwe vaarseizoen, maken veel watersporters zich klaar om het water op te gaan. Het paasweekend is traditioneel de aftrap van het seizoen, waarin veel mensen voor het eerst weer de boot in stappen na de winterrust. Helaas gaat dit niet altijd zonder problemen en is de Botenwacht vaak de eerste die gebeld wordt bij bootpech.

De Botenwacht is een professionele pechhulpdienst voor alle boten. Wij worden elk jaar tijdens het paasweekend platgebeld door mensen met bootproblemen. Veel boten hebben tijdens de winterperiode stilgestaan en hebben daarom extra aandacht nodig voordat ze weer het water op kunnen. Het is daarom belangrijk om voor vertrek de boot goed te controleren en eventuele problemen op te lossen.

Rokende motor met Pasen

Een van de meest voorkomende problemen tijdens het paasweekend is een rokende motor. Het kan erg vervelend zijn als je stil komt te liggen terwijl je net lekker aan het varen bent. Gelukkig kan de Botenwacht je snel en efficiënt helpen. Als je lid bent van de Botenwacht, kun je eenvoudig contact opnemen met de centrale en zij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk een monteur bij je langskomt.

In de meeste gevallen kan de monteur je telefonisch alweer op weg helpen of heeft hij de juiste onderdelen bij zich om het probleem ter plekke op te lossen.

Goede servicebeurt

De Botenwacht raadt aan om je boot jaarlijks een goede servicebeurt te geven en om een abonnement af te sluiten. Met een abonnement van de Botenwacht ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg en kun je onbezorgd het water opgaan. Het is een kleine investering die je een hoop ellende kan besparen.

Het is ook belangrijk om je boot goed voor te bereiden voordat je het water opgaat. Controleer voor vertrek of alle benodigde materialen aanwezig zijn, zoals reddingsvesten, reserve-onderdelen en brandblussers. Zorg er ook voor dat de brandstoftank vol is en dat alle vloeistoffen op peil zijn. Daarnaast is het verstandig om te controleren of alle elektrische apparatuur naar behoren werkt en of de accu opgeladen is.

Als je tijdens het varen toch problemen tegenkomt, is het belangrijk om rustig te blijven en niet in paniek te raken. Schakel de motor uit en anker op een veilige plek. Neem contact op met de Botenwacht en leg uit wat er aan de hand is. Zij kunnen je snel en professioneel helpen om het probleem op te lossen.

Geniet van Pasen op het water

Het paasweekend is voor veel watersporters de aftrap van het nieuwe vaarseizoen. Helaas gaat dit niet altijd zonder problemen en kan bootpech de pret flink bederven. Gelukkig is de Botenwacht er om je te helpen bij pech onderweg. Door je boot goed voor te bereiden en een abonnement af te sluiten bij de Botenwacht, kun je onbezorgd het water opgaan

Lees ook eens

Workshop dieselinstructie

Dieselinstructie organiseren? Het vaarseizoen is begonnen, de temperaturen stijgen en dus nodigen de wateren weer uit om lekker te gaan varen. Bij diverse verenigingen en

Lees meer

Vervangen dieselfilter

Vervangen van het dieselfilter:Handig stappenplan! Als bootbezitter weet je dat het onderhouden van je boot essentieel is voor probleemloze vaartochten. Een van de aandachtspunten is

Lees meer
Beste gebruiker,

Vul onderstaande gegevens in als u in de toekomst uw factuur digitaal wenst te ontvangen en zo bij te dragen aan een beter milieu.