EXTREEM VEEL PECHMELDINGEN TIJDENS HEMELVAART EN PINKSTERWEEKEND

De eerste lange, zomerse  weekenden zitten er op en dat hebben we geweten…Bij mooi weer zijn het Hemelvaartweekend en het Pinksterweekend vaak voor velen de aftrap van het vaarseizoen. Clubs en verenigingen organiseren dan leuke toertochten en voor veel watersporters is het weer voor het eerst dat ze enkele dagen achtereen op het water vertoeven. Een groot percentage start dan zelfs voor het eerst sinds de winter de motoren, en dat zagen we terug in het aantal pechmeldingen.

Drukte bij Botenwacht

Tijdens het Hemelvaartweekend kreeg Botenwacht Nederland, 112 pechmeldingen in het land te verwerken. Tijdens het Pinksterweekend waren dat er 93. Hierbij werd de tendens van de afgelopen jaren voortgezet dat de meeste meldingen plaatsvonden in de regio’s Zuid Holland en Amsterdam. Opvallend is het aantal storingen wat veroorzaakt bleek door een vervuilde carburateur. Nog altijd gebruiken mensen oude benzine en conserveren de carburateur gedurende de winterstalling niet op de juiste wijze. Een stukje onderhoud wat er duidelijk nog ingeslepen moet worden. Zeker met de samenstelling van de hedendaagse benzine, met een percentage ethanol, is het gebruik van oude benzine vragen om problemen.

Lees ook eens

Vervangen dieselfilter

Vervangen van het dieselfilter:Handig stappenplan! Als bootbezitter weet je dat het onderhouden van je boot essentieel is voor probleemloze vaartochten. Een van de aandachtspunten is

Lees meer

Onweer op het water

Onweer en met de boot op water: dit moet je (niet) doen! Verreweg de meeste mensen die een dagje het water op willen controleren eerst

Lees meer
Beste gebruiker,

Vul onderstaande gegevens in als u in de toekomst uw factuur digitaal wenst te ontvangen en zo bij te dragen aan een beter milieu.